liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Leven als kat en hond.

NaaimachineGeplaatst door liesanne 06 mei, 2016 17:14:48

Hallo blogwereld! Na mijn vorige post...exact één jaar en één maand geleden, ben ik er eindelijk weer. Tijd vliegt en dat kan iedereen van ons wel beamen. Na de 'adventure jacket' is het avontuur voor mij en ons een hele ontdekkingsreis gebleven. In de figuurlijke betekenis heb ik witte stranden met prachtige palmbomen gezien, maar moest ik ook wel wat stormen doorstaan. Het leven zoals het is vermoed ik...met ups en downs. Een verhuis en jawel, een hond later komen we stilaan in wat rustiger vaarwater.

Senna, een ontzettend lieve bordeauxdog van nu bijna acht maanden oud, mocht ons gezinnetje vervoegen begin december 2015.


Ja, ook wij waren meteen gek op haar lieve en oooo zo schattige ogen. Maar kleine meisjes blijven niet klein en deze lieve meid groeit als kool. De standaard hondenkussens die we vonden in de lokale dierenspeciaalzaak bieden nu nog enkel plaats aan een half lijf en twee poten. Er moest dus dringend naar een oplossing gezocht worden...en ik vond uiteindelijk een 'donszachte' oplossing. Ik nam vier donsdekens, van 140 x 200 cm, plooide ze dubbel in de lengte en legde ze op elkaar. Zo zag ik een kussen in wording van 140 x 100 cm. Dat leek me een ontzettend goede vertrekbasis om haar groeispurten enigszins toch wat op te vangen. En of de vulling goedgekeurd werd...absoluut!


Helemaal in dromenland kon ik beginnen aan een kussenovertrek dat alle donsdekens mooi bij elkaar zou houden. Ik vond een leuk, goedkoop en toch stevig stofje bij Ikea. Voor €5/meter kan een mens niet sukkelen hé...jullie kennen het wel. Na veel maatwerk, knippen, zigzaggen, paspelband verlengen en KamSnaps plaatsen begon mijn gedroomde kussenovertrek eindelijk vorm te krijgen.

Aan de onderkant maakte ik gebruik van vier KamSnaps die ervoor zorgen dat alles ook mooi kan sluiten en ter plaatse blijft. Een dubbel stiksel naast de KamSnaps zorgt voor stevigheid en vertelde me ook wel dat iets recht naaien ook nog steeds recht moet zijn.


De hoes was na een lange dag eindelijk af en al die poezen waren er klaar voor om Senna te ontmoeten.


Een foto van het hele plaatje, hond en volledige kussen, paste niet in de lens van mijn fototoestel, maar tevredenheid alom. Het kussen heeft haar al heel veel zoete, maar vooral zachte dromen gebracht.


Zo zie je maar dat leven als kat en hond ook een zaligheid kan zijn. Ik kan met trots zeggen: ik heb alleszins geen kat in een zak gekocht.


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.