liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Uiltjes voor Jasper

NaaimachineGeplaatst door liesanne 24 feb, 2015 18:39:33

Zucht...wat vliegt de tijd. Ik kan me het moment dat ik zelf mama werd nog herinneren alsof het gisteren was, maar die gisteren was bijna 8 jaar geleden. Vrijdag 23 maart 2007, de lente was net in het land en de zon die straalde. Die dag beviel ik van een prachtige dochter.


En of ze prachtig, klein, lief en zorgenloos is dat bewijst deze foto. De eerste blik die je krijgt van je pasgeboren kind staat geprint in onze grijze hersenmassa waarvan je weet dat deze cellen nooit zullen afsterven. Dit is een moment dat je altijd zal koesteren. Zeg maar gewoon...ik ben een trotse mama!!

Babygeluk dat vind ik tegenwoordig nogal vaak terug op de werkvloer. Het is een feit dat ik blijkbaar op een vruchtbare bodem tewerkgesteld ben...2015 zal nog 2 'ukkies' brengen en daar denkt mijn creatief brein al even over na. Een collega beviel op 5 oktober 2014 van een stoer kereltje die de naam Jasper kreeg. Het cadeautje heeft dan toch met wat vertraging haar bestemming bereikt. Ik maakte een gepersonaliseerd babydeken voor Jasper.


Het idee leende ik uit 'Het grote Singer naaiboek' en stofjes vond ik bij Pauli stoffen te Leuven. Namen in flockfolie maken...het wordt een beetje 'mijn dada'. Het stoort me helemaal niet om 1,5 uur aan 6 letters te knippen. Zie het als een bezigheidstherapie om je hoofd wat leger te maken of misschien ben ik gewoon een beetje perfectionistisch.


Het dekentje zal Jasper alleszins lekker warm houden en uiltjes vangen mag hij zeker en vast doen.

smiley


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.