liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Van kringwinkel tot juweeltje

Mijn 'weekwoord'Geplaatst door liesanne 13 jul, 2014 20:51:59
De laatste maanden vind je me nogal vaak in de kringwinkel op zoek naar leuke dingen die ik een tweede leven kan geven. Ik zocht al een tijdje naar een bureau voor mijn niet meer zo 'kleine' meid. Ze verdient een plekje waar ze op een fijne manier haar niet altijd zo fijne huiswerk kan maken.

Wie zoekt, die vindt...daar stond hij, een oud, klein bureautje in een nog hele goede staat. Ik wist meteen dat ik het met heel veel liefde zou behandelen om er een echt pronkstuk van te maken. Op naar Colora voor wat verf en het nodige advies en ik kon aan de slag. Eén laagje primer en twee afwerklagen later, mag hij best gezien worden. Nog wat prutsen en vloeken met de plakfolie op het werkblad, wat accessoires erbij en ja hoor...een echt meisjesbureau is geboren.Omdat ik een hekel heb aan traditionele bureaustoelen, vond ik het alternatief van een 'tuinstoel' wel iets hebben. Bij Pauli in Leuven vond ik een super schattig stofje met aardbeiprint dat perfect past bij het motief van de plakfolie. Dus het idee van een kussentje voor billetjes die met zachtheid behandeld willen worden, was niet ver weg.
Missie geslaagd! Volgende week nog maar eens zoeken naar schatten in de kringwinkel.


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Sofie 24 jul, 2014 08:31:49

Super mooi!! Een echt talent :)

Geplaatst door Saskia 22 jul, 2014 20:24:22

Mooi mooi! En idd, het Pauli-stofje past er perfect bij!!!

Geplaatst door liesanne 18 jul, 2014 23:12:41

Dank je wel Ilse! Er was er hier eentje super blij mee. :-)

Geplaatst door Ilse De Clerck 18 jul, 2014 07:16:21

Wat ben jij toch creatief Annelies! Mooi hoor!