liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Simon hartje Tine

NaaimachineGeplaatst door liesanne 27 okt, 2014 21:36:50
Hoe mooi liefde voor elkaar kan zijn, bewijzen Simon en Tine me elke dag steeds meer. Zij steken binnenkort de grote oceaan over naar het verre Amerika. Ja, Amerika...zucht...heel ver weg dus. Maar als ik de fonkels en twinkels in hun ogen zie, weet en voel ik dat ze samen heel sterk aan dit grote avontuur beginnen. In afscheid nemen ben ik nooit de beste geweest. Ik houd me steeds vast aan de gedachte 'tot snel', maar die 'snel' zal nu toch wel twee jaar vragen. Rekening gehouden met de vele bagage die ze meenemen, dacht ik dat er nog wel een klein plekje zou zijn om iets van mezelf mee te geven. Ik hoop dat ik dus stiekem mee de lange vlucht mag nemen met als eindbestemming New Haven, Connecticut.

Voor Tine maakte ik deze 'Alice' tas uit het boek 'Mijn tas' van blogsters Elisanna en Fynn.


'Alice 1' of 'Alice 2', ik wist niet meer aan welke variant ik begonnen was, maar het is alleszins mijn 'Alice' geworden.


Blauw en groen...nee Tine, ik was het niet vergeten dat dit je lievelingskleuren zijn. Dus was ik er zeker van dat ik geen 'blauwtje' ging lopen met dit cadeau en een 'groentje' ben ik al even niet meer.Lieve Tine, zoals het zonnetje mijn tas deed stralen, zo zal jij ook stralen hier ver vandaan. Het zullen dagen vol zon zijn, maar soms ook dagen vol regen, maar weet dan dat er na elke regen heel veel zonneschijn komt.

Voor Simon maakte ik slechts een kleinigheidje, maar daarom niet minder waardevol. Het is maar hoe je kleine dingen ook vaak heel groots kan maken. Om toch een beetje in het thema van 'stars & stripes' te blijven, maakte ik voor hem een XL-American sleutelhanger volgens de tutorial van Eva Maria. Je vindt hem via deze link: http://byevamaria.blogspot.be/2014/09/xl-sleutelhanger-diy.html.Ik heb niet het juiste aantal sterren en strepen gebruikt, maar die gaan jullie er samen vinden en verdienen. Lieve Simon, hopelijk krijgt deze sleutelhanger de sleutel van jullie nieuwe huis, wat de komende twee jaar jullie thuis zal worden. Ook al zijn jullie ver weg van het vertrouwde, toch zal het een warme thuis worden, daar geloof ik in.

En ook kleine meisjes zien het als twee mensen erg veel van elkaar houden...


Zonder woorden, maar met veel zorgvuldigheid toverde Maia dit uit haar kleurpotloden...Simon hartje Tine.


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.