liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Jack is born!

NaaimachineGeplaatst door liesanne 07 okt, 2014 19:53:18
Op 22 september 2014 kwam er een klein en lief kereltje op deze wereld piepen. Hij kreeg de naam Jack. Wat een stoere naam dacht ik, maar stoer ging ik ook op zoek naar een creatief idee. Dat idee bleef niet lang uit en na de juiste stoffen gekozen te hebben bij Pauli te Leuven, kreeg mijn idee al snel vorm. Ik maakte voor hem een stoer jasje volgens recept nummer 23 uit het boek 'Zo geknipt!' van blogsters Sanne & Riet.


Het zal een maand of vijf duren voor hij in dit jasje past, maar Jack kan zo wel stoer aan het voorjaar beginnen.


Het was voor mij de eerste keer dat ik mocht kennismaken met het gebruik van KAMsnaps. Ik kwam ze overal in blogland al tegen en uiteindelijk kon ik de verleiding dan toch niet weerstaan. Na wat oefenen op een lapje reststof begon ik aan het echte werk. Ik ben best trots op mijn drie vrolijke oranje drukknoopjes.Het buitenstofje van het jasje deed me spontaan denken aan een herfstwandeling in het bos. Zo eentje waar je de zon haar weg voelt zoeken tussen de bomen die stilaan hier en daar hun prachtig gekleurde bladeren verliezen. Waar je eekhoorntjes schuchter op zoek ziet gaan naar hun voorraad eikels. Waar de dieren vrij en ongestoord hun plekje hebben in het grote bos. En dieren...dat bracht me op een tweede idee.


Rolf de wolf, uit het boek 'Feest in 't knutselbos!' van Inge Snuffel en Mamarina, kreeg er hier een vriendje bij. Met wat restjes van mijn 'bosstof' smukte ik dit wolfje op en krijgt Jack er binnenkort een stoer, maar ook lief knuffelvriendje bij.


Mama en papa Jack, ik wens jullie van harte proficiat met jullie kleine man. Ik ben ervan overtuigd dat Jack zal opgroeien in een liefdevolle en warme thuis zodat hij later heel veel grootse dingen zal bereiken.

Oma en opa Jack, ook jullie proficiat met jullie eerste kleinzoon. Ik heb zelf mogen ervaren hoe het was voor mijn ouders om grootouder te worden en in één woord samengevat: PRACHTIG! En prachtige momenten dat wens ik jullie ook van harte toe met jullie kleinzoon Jack.


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.