liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Snoezig Snoesje

NaaimachineGeplaatst door liesanne 13 sep, 2014 19:40:02
Snoesje, de nieuwe favoriete knuffel van de dochter, kreeg vandaag een snoezig jasje cadeau van mij. Het stond al een weekje op mijn to-do lijstje, maar veel tijd om creatief te zijn de voorbije week was er jammer genoeg niet.

Met de instructies die ik van de dochter kreeg, kon het brainstormen beginnen. Ze zei: 'Mama, het moet een jasje met een kapje zijn, waar zo gaatjes in zitten voor haar oortjes en een mooi stofje alsjeblief.' Die 'alsjeblief' was moeilijk te weerstaan en dus begon ik er vandaag dan maar snel aan.Ik baseerde me op het Burda patroon nr. 8591 waar je hele leuke combinaties mee kan maken van poppenmutsje tot poppendraagmand. Als ik ooit eens heel veel tijd heb, dan breidt ik de poppenkleerkast zeker uit met enkele leuke items. De gaatjes in de capuchon zijn een eigen 'folieke'. Het is belangrijk dat je op voorhand weet waar je de gaatjes voor de oortjes moet knippen. Zet eventueel een klein stipje op de capuchon waar de oortjes moeten komen piepen. Ik gebruikte de onderkant van een 'papfles' om twee symmetrische gaatjes te verkrijgen. Capuchon mooi in het midden vouwen zodat je twee gelijke delen verkrijgt, even vastspelden, cirkel aftekenen en uitknippen. Op een nieuw lapje stof dezelfde cirkels aftekenen en rondom 2 cm aftekenen. Eerst knip je de kleinere cirkels uit en nadien de grotere cirkels. Zo creëer je een beleg voor je reeds geknipte cirkels in je capuchon. Leg het beleg met de goede kant van de stof op het gaatje in je capuchon. Dus beide stoffen liggen met de goede kanten tegen elkaar. Speld vast en stik rondom vast. Strijk het beleg naar binnen toe zodat je eerste cirkel bijna mooi afgewerkt is. Stik nogmaals rondom het beleg vast en strijk het geheel mooi. Doe dit nu hetzelfde voor het tweede 'oorgaatje'.Het gebruikte stofje komt uit de oma-collectie. Met slechts 30 cm stof kan je dit jasje maken als je stof een breedte heeft van 150 cm.

Geef toe, Snoesje ziet er toch best snoezig uit. smiley


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.