liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Babyboom

NaaimachineGeplaatst door liesanne 26 aug, 2014 16:04:50
Buiten lijkt de zomer uit het land te zijn, maar hier binnen scheen het zonnetje toen ik vanmorgen enkele leuke foto's in mijn mailbox vond.
De herfst zal heel veel baby's brengen in mijn vriendenkring en daar kijk ik ook stiekem naar uit. Ik maakte dit vrolijke pamperzakje voor één van mijn zwangere vriendinnetjes. Het was een 'ik-ben-blij-voor-jou-dat-je-zwanger-bent-geschenkje'. En blij was ze inderdaad, vooral met dat kleine wondertje dat in haar buik mocht groeien, maar ook een beetje met dit geschenkje.

Ik gebruikte de tutorial van Mme Zsazsa die je vindt op deze link: http://madamezsazsa.blogspot.be/2009/08/het-luierzakje-revisited-en-win.html en in no time was dit pamperzakje geboren. Ik sta er versteld van hoeveel materiaal je eigenlijk kan recycleren en verwerken tot iets nieuws. De buitenkant van het pamperzakje is een stukje van een oud tafelzeil. Ik knipte het gaatje waar de parasol door moest 5 cm te ver. Een nieuw gaatje was een optie, maar dan moest ik het andere met iets anders bedekken en dat was geen optie voor mij. Geloof me, ik heb veel gevloekt omdat ik dat verkeerd gedaan had, maar ja...nobody's perfect. Het stofje met geruite print aan de binnenkant komt van een oud babylaken van mijn dochter en het matchte helemaal met de buitenkant. De lintjes die ik ter afwerking gebruikte komen uit mijn oma-collectie. Een flamingo uit flockfolie erop en ja, klaar om cadeau te doen.

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk...aan diegene van wie ik deze foto's kreeg, een dikke merci om dit met mij te delen. Het is altijd leuk om zien dat de spulletjes die ik maak met de grootste liefde behandeld en gekoesterd worden. Jullie baby'tje mag snel komen, want jullie zijn er klaar voor zo te zien.

smiley


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.