liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Een klein tasje voor een lieve vriendin

NaaimachineGeplaatst door liesanne 22 aug, 2014 14:22:40
Het was de eerste keer dat ik dit tasje maakte, maar het stond al heel lang op mijn to-do lijstje. Vooral omdat ik het zelf zo'n schattig ding vind.

Nu het schoolvakantie is, is er meer tijd om vriendinnetjes uit te nodigen om te komen spelen. Elke keer als er een vriendinnetje van de dochter over de vloer komt of elke keer als zij uitgenodigd wordt, tracht ik iets van mezelf cadeau te doen. Gewoon omdat ik het zo leuk vind om kleine meisjes blij te maken met iets uniek. En welk meisje wil nu niet graag een tasje om leuke spulletjes in te stoppen?


Ik gebruikte het 'Menina' patroon uit het boek 'Zo geknipt!' van blogsters Sanne & Riet...een echte aanrader zowel voor beginners als gevorderden.


Met het gebruik van paspelbandjes ben ik al aardig vertrouwd geraakt. Sommigen vinden het een hele opgave om het in je project te verwerken, maar ik ben er gek op.Ondertussen is het hier thuis ook al heel gezellig geworden. Vol ongeduld stond de dochter al ruim een half uur voor het raam haar vriendinnetje op te wachten met de kleine 'Menina' in haar hand. Blij was ze toen ze de officiële overdracht mocht doen...en het tasje werd meteen goedgekeurd. Ik ben alvast heel blij om hier twee vrolijke meisjes in huis te hebben.


Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.