liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Dit was Sint-Rochusverlichting 2014

HerinneringenGeplaatst door liesanne 16 aug, 2014 11:58:59
Geboren en opgegroeid in Aarschot. Elk jaar ontdekte ik steeds meer van de stad, maar de Sint-Rochusverlichting, oftewel de 'lichtekes', was toch één van mijn eerste belevingen die ik me als klein ukkie kon herinneren. Op de avond van 15 augustus verzamelden we altijd bij het huis van mijn grootouders. Daar was mijn oma al druk bezig om haar lege 'Bonne Maman' confituurpotten uit te stallen voor elk raam. Ik kon er uren naar kijken hoe elk kaarsje brandde. Hoewel elk potje identiek was, toch was elk vlammetje uniek. Een beetje zoals wij toch? smiley

Zo gefascineerd door elk kaarsje dat schitterde, zo bijzonder, zo mooi, zo eenvoudig...zo groeide ik op en leerde ik ook de kleine dingen in het leven erg te waarderen.


Bij deze editie van de Sint-Rochusverlichting wou ik graag iets bijzonders doen. Ik ging mijn ouderlijke huis versieren met mijn handgemaakte lampionnen. Deze keer maakte ik er niet één, maar vijftig! Dat was een hele uitdaging voor mezelf om deze klaar te krijgen op slechts vier dagen. Maar niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft...dat wisten jullie al.


Ik maakte deze lampionnen al eerder als project voor Veritas dus met het patroon was ik al aardig vertrouwd geraakt. Het oranje stofje met bloemenprint komt uit mijn persoonlijke oma-collectie. Ik had het niet beter kunnen kiezen, want door het speelse effect van het kaarslicht leken de bloemen wel te stralen in een zachte avondzon. Het stofje met vossenprint kocht ik bij Pauli. Niet wetende wat ik er ooit mee ging doen, ik wou dat stofje toen absoluut hebben. Uiteindelijk is de combinatie wel erg mooi geworden. Het grijze stofje breekt een beetje het vele oranje en vosjes zijn altijd oranje, dus dat is een perfecte match.

Het leek alsof het de hele dag zou regenen, maar echt vanaf 20u30 bleef het droog boven Aarschot. Net alsof iemand heel graag wou dat dit speciaal moment, mijn moment, niet verstoord werd. En blij was ik, maar vooral ook trots dat mijn vijftig lampionnen mochten stralen.


Voor diegenen die wat geschiedenis willen ontdekken, dat kan via volgende link: http://www.toerismeaarschot.be/sintrochusverlichting.html