liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Bloempot in een jasje

NaaimachineGeplaatst door liesanne 09 aug, 2014 18:13:11


Ik ben altijd al jaloers geweest op mensen met groene vingers. Het is zo mooi om te zien hoe mensen tot rust kunnen komen in hun tuin of huis vol bloemen of planten. Ik mag mezelf daarom dus zeer gelukkig prijzen dat ik dit kamerplantje al meer dan een jaar in leven kan houden. Hij heeft wel wat stormen moeten doorstaan, maar na een accidentele val op de grond, wist ik...dit is een survivor. Hij ziet er misschien wat verwilderd uit, maar dat deert me niet...hij leeft!!

Het bijhorende porseleinen potje heeft de val niet overleefd, maar ik hield me vast aan de gedachte dat scherven me ooit wel geluk gingen brengen. Mijn plantje kreeg een plastic vervangpotje dat hem nooit echt mooi heeft gemaakt. Hij kreeg van mij vandaag een nieuw jasje. Ik maakte het uit een oud tafelzeil en nam de maten op van het 'lelijke' plastic potje. Hoewel meetkunde nooit mijn sterkste vak was op school lukte het me toch om dit voor mekaar te krijgen. Nu mag hij stralen in zijn nieuwe jasje met bloemenprint.