liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Een vroege paashaas

NaaimachineGeplaatst door liesanne 02 apr, 2015 18:11:33
Deze week vond ik het nieuwe boek van Inge Snuffel en Mamarina in mijn brievenbus. Ik super blij, want nu mocht ik met het 'Knutselbos op wereldreis'. Na hun eerste succes, 'Feest in 't knutselbos', was ik helemaal verkocht aan al die lieve en poezelige DIY-projecten.

Vandaag maakte ik de speelmand uit hun nieuwe boek, maar met Pasen in zicht gaf ik er een beetje mijn eigen twist aan.


Floris het konijn, uit 'Feest in 't knutselbos', werd vandaag omgetoverd tot een echte paashaas. Dus werd het een beetje 'feest op wereldreis'. Ik gebruikte een deel van het patroon zodanig dat Floris, mijn paashaas, net boven de naad kwam kijken.


Met twee pijpenragers in de oren kan mijn paashaas elke beweging aan. Dat geeft de speelmand een speels karakter. Maar wat is Pasen zonder eitjes en chocoladeplezier?


Ik vulde de speelmand met een bodem vol chocolade en speelde dus al een beetje een vroege paashaas. Niet zomaar, maar omdat ik iemand een heel erg welgemeende dankjewel wou geven en zoals je ook een beetje op de eitjes lezen kan: merci!!!