liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Mieke en haar Juliette

NaaimachineGeplaatst door liesanne 15 nov, 2014 16:37:32
Allemaal hebben we een droom...een droom die je met alle mogelijkheden die je bezit ooo zo graag zou willen verwezenlijken. Een droom geeft je de kracht om in iets te geloven en doet je zo hard stralen...en stralen doe jij ook. Toen ik deze week je uitnodiging voor de opening van je 'welnestje' mocht ontvangen, gaf je me zulk een bijzonder gevoel. Een gevoel van geluk en positiviteit om er je eigen succes van te maken, geweldig vond ik het. Ik kan die motivatie die ik bij je zag alleen maar toejuichen en hielp je graag op weg met een handgemaakt 'ik-neem-mijn-spullen-in-stijl-mee' tasje.

Een idee was niet ver zoek en ik maakte een 'Juliette' uit een van mijn mooiste stoffen. Het patroon vind je in het boek 'Mijn tas' van blogsters Elisanna & Fynn...een GEWELDIG boek by the way.Bloemenstofje vond ik deze keer in de webshop van Cas & Nina (www.casennina.be). Het lag al een tijdje mooi gestreken en opgevouwd in de kast, maar ik was het absoluut niet uit het oog verloren. Ik heb het dan toch gedaan...geknipt in één van mijn mooiste stoffen. Of het pijn deed? Nee, eigenlijk niet...ik wist dat ik er iemand heel blij zou mee maken.


De kleurkeuze van de KAMsnap heeft het me deze keer heel erg lastig gemaakt. Met geel, oranje, zalmroze, lichtroze en rood in mijn bezit heb ik alle mogelijke combinaties uitgeprobeerd en oranje won toch met glans de proef. Eigenlijk had ik gewoon geen zin om de regen te trotseren en op zoek te gaan naar een beter passende KAMsnap. Maar desondanks mijn 'geen-zin-in-regen' gevoel vind ik het resultaat toch best geslaagd.


Voeringstof komt uit de 'oma-collectie'. Jammer dat je het niet zien kan op de foto, maar het stofje heeft een natuurlijke glans wat het allemaal een beetje 'glossy' maakt.


Plaats genoeg voor 'glossy' spulletjes of alles wat je er maar kwijt in wil. Zo'n plezier beleefd om dit in elkaar te prutsen. Eenvoudig, sierlijk, handig...zulk een tasje willen we toch allemaal?!Lieve Mieke, ik wens je bijzonder veel succes toe met je 'welnestje'! Ik ben zo blij dat je net als ik in een droom gelooft...en door er alleen maar in te geloven, kan je zoveel meer bereiken.