liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Een Hazel voor Lily-Lou

NaaimachineGeplaatst door liesanne 11 nov, 2014 18:52:48
Met kleine pasjes en vaak wat aarzelend...zo kan ik me nog heel vaag mijn eerste tocht naar de kleuterklas herinneren. Mama's die met hun zakdoekje de stille traantjes drogen. Ik begreep het toen niet...maar nu ik zoveel jaren later zelf mama ben, moet ik toch toegeven dat ik ook een zakdoekje nodig had toen mijn kleine meid 5 jaar geleden haar eerste stappen naar school zette. Een eerste moment in het ooo zo moeilijke 'loslaten' van je eigen vlees en bloed.

Ook Lily-Lou zet bijna haar eerste pasjes naar school. Het zal absoluut een grote ontdekkingstocht worden vol speel- en leerplezier. En ze is er klaar voor met deze 'Hazel' boekentas.


Inspiratie vond ik op www.lielonline.be waar je het 'Hazel' patroon, aka boekentas kleuterschool, kan aankopen. Het vraagt toch wat enige ervaring om dit in elkaar te knutselen, maar ach...ik neem graag risico's en op deze manier leg ik de lat elke keer een beetje hoger voor mezelf.



Het was voor mij de allereerste keer dat ik aan een boekentas begon. Ik had al zeer vaak de intentie gehad om er ooit eens aan te beginnen. Je weet wel, als ik ooit eens heel veel tijd had. Maar tijd heb ik dus nooit te veel, dat besef ik elke dag als het steeds vroeger donker lijkt te worden buiten en mijn to-do lijstje alleen maar groeit.



Stofjes voor dit project vond ik bij Pauli stoffen en Habiba, beiden gevestigd te Leuven. Bloemen en vlinders, ze blijven mijn persoonlijke voorkeur hebben, maar ik wist dat deze combinatie een succes ging worden.


Met de restjes van de vlinderstof maakte ik nog een bijpassend lunchzakje. Zo neemt Lily-Lou haar 'bokes' met veel plezier mee naar school.



En of ze er klaar voor is...


Zeker en vast! Ik wens je een hele fijne eerste schooldag toe lieve Lily-Lou. Je hebt plaats genoeg om je boekentasje te vullen met heel veel leuke knutselwerkjes, vele lachjes, maar vooral heel veel lekkere 'bokes'.