liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Knutselmieke

NaaimachineGeplaatst door liesanne 18 sep, 2014 10:00:29
Vorige week kreeg ik een hele lieve vraag of ik een cadeautje wou maken voor een bijna 4-jarig meisje. Haar meter, van wie ik de vraag kreeg, kwam met het idee om haar een tasje cadeau te doen. Zo'n tasje waar ze al haar knutselspulletjes in kwijt kan, want knutselen doet ze heel erg graag. Na wat brainstormen en voorstellen uitgewisseld te hebben, was de keuze snel gemaakt...en dit is het resultaat.Het is, al zeg ik het zelf, een super cute tasje met een hoge aaibaarheidsfactor. Ik baseerde me op het patroon van de knuffeldraagtas uit het boek 'Feest in 't knutselbos van blogsters Inge Snuffel en Mamarina', ook één van mijn favoriete boeken. Het tasje maakte ik enkele centimeters groter dan in het boek beschreven staat, maar het heeft nu een perfecte pasvorm waar heel veel kleurrijk A4 papier in past voor uren knutselplezier.


Voor het vosje gebruikte ik vilt. De oogjes zijn kleine zwarte knoopjes uit mijn 404 knopencollectie. Nette werd netjes in flockfolie aangebracht en het tasje werd meteen al heel persoonlijk...voor Nette. Als extraatje maakte ik nog een 'potlodenzakske', zoals Mme Zsazsa het zo kleurrijk beschrijft in één van haar vertelsels. De link vind je hier: http://madamezsazsa.blogspot.be/2008/06/kleurpotlodenzakske.html. Maar mijn 'potlodenzakske' zie je hier...


Opgerold ligt hij er netjes bij, maar eenmaal geopend ontmoet je heel veel kleurtjes waar je spontaan blij van wordt.Elk kleurpotlood heeft een vakje op kleur. Ideaal voor een bijna 4-jarige om speels met kleurtjes om te gaan en perfect voor mij om wat stofrestjes weg te werken. Ook gezien dat de vosjes matchen bij het vosje van de tas? Details maken het altijd zoveel leuker.

smiley

Dit vond ik persoonlijk een heel fijn project waar ik heel veel plezier aan heb beleefd om het in elkaar te knutselen en Nette haar meter was alvast super blij met het resultaat.

Lieve Nette, ik wens je een hele fijne verjaardag toe, maar ook heel veel plezier met je tasje en je kleurpotloden. Ik ben er zeker van dat je ongelooflijk veel mooie dingen in elkaar gaat knutselen, want dat doen 'knutselmiekes' zoals jij heel erg goed.