liesanne - made by me

liesanne - made by me

Van droom tot blog

Dromen zijn er om toch wat in te geloven en bloggen start met een sterk verhaal. Schrijven is voor mij altijd een beetje spreken geweest en creatief zijn is nooit ver weg.

Iets meer dan een jaar geleden kocht ik mezelf een naaimachine, nooit gedacht dat ik dat zou gedaan hebben, maar toch was het zo. Geen benul van hoe dat 'ding' werkte ging ik er toch mee aan de slag. De handleiding leek aanvankelijk wel een hele lijdensweg, maar opgeven deed ik niet. Met het boek 'Stof voor durf-het-zelvers' van Lies Botterman en Griet De Smedt kreeg ik het nodige vertrouwen om aan een projectje te beginnen...en wat doe je met een dochter die gek is op kleedjes...een eerste kleedje in elkaar prutsen. De glimlach en de fonkeltjes in haar ogen toen ze pronkte met het eerste zelfgemaakte kleedje deden mij ook stralen. Ik wist op dat moment dat ik mijn nieuwe passie gevonden had.

Op zolder bij mijn grootvader vond ik bijzonder veel stoffen die er al jaaaaaaren leken te wachtten totdat iemand er iets mee deed. Mijn grootmoeder was een echte stoffenverzamelaarster en daar ben ik ze nu bijzonder dankbaar voor. Ze is al jaren niet meer onder ons, maar toch weet ik dat ze trots zou zijn dat een van haar kleinkinderen haar naaipassie geërfd heeft. In elk naaiwerkje tracht ik een beetje stof van haar persoonlijke collectie te verwerken, want een warm hart wil ik haar heel graag blijven toedragen.

Nu, iets meer dan een jaar en vele creaties later, heb ik 'liesanne' in de grote blogwereld gegooid...een creatief verhaal met een happy-end. Want je weet...niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft.

Kleine broer

HerinneringenGeplaatst door liesanne 09 sep, 2014 20:10:53

Haha, dé perfecte foto gevonden uit onze kindertijd. Vlaggetjes en ballonnen op de achtergrond en mijn kleine broertje op de voorgrond als jarige deugniet. Alleen is hij niet meer zo klein nu. Met groeien heeft hij zijn grote zus, ik dus, voorbijgestoken, maar mijn kleine broertje zal hij steeds blijven. Zijn kindertijd moet niet gemakkelijk geweest zijn voor hem met 2 zussen naast hem die al zijn deugnieterij gingen vertellen tegen mama en papa. Ik weet nog wel dat hij vaak mijn Barbiepoppen gebruikte als doelwit voor zijn G.I. Joe figuurtjes, die dan natuurlijk steeds het gevecht wonnen. Maar ach, toen waren het drama's, maar nu zijn dat futiliteiten en vooral leuke herinneringen aan een fijne kindertijd.

Morgen is hij jarig! Ik lig al weken te piekeren over wat een leuk verjaardagscadeau zou zijn. Boeken en het ganse internet afgeschuimd om ideeën op te doen en zelfs vanochtend inspiratieloos thuisgekomen na een nachtje werken. Maar eigenlijk moest ik het niet ver zoeken. Het antwoord lag gewoon binnen handbereik...zijn verjaardagskaart, die ik al meer dan een week geleden gekocht had, was grotendeels mijn inspiratiebron. Soms kunnen de dingen toch zo simpel zijn. Ik maakte voor hem dit 'stoere' (zonne-)brilhoesje.


Inspiratie vond ik dus hier thuis op de kast, maar ook via deze link: http://www.bymiekk.nl/2010/03/tutorial-zonnebril-zakje-naaien_21.html.


Leuk om te maken, maar vooral heel eenvoudig. Vooral het eenvoudige sprak me aan vandaag...eindelijk eens niet te veel moeten nadenken. I kept it simple!
De stofkeuze heb ik sober gehouden omdat jongens nu eenmaal niet van vrolijke bloemenprintjes houden. De bril in flockfolie is de eyecatcher en maakt het geheel net dat tikkeltje cooler.


Broertje, grote zus houdt je met deze fictieve brillencreatie wel in de gaten. Dat doen grote zussen nu eenmaal, maar het is nooit te laat om te zeggen dat je de beste broer van de hele wereld bent voor me.

Alvast een hele fijne gelukkige verjaardag gewenst!